- Hemsida
- Frågor
Frågor till jurister Hittat 59
- Alla frågor
- Arbetsrätt
- Arbitration och medling
- Arvsrätt
- Avtalsrätt
- Bioteknologirätt
- Bostadsrätt
- Familjerätt
- Farmaceutisk rätt
- Fastighets- och byggnadsrätt
- Fastighetsrätt
- Finansrätt
- Flygrätt
- Företagsrätt
- Försäkringsrätt
- Förvaltningsrätt
- Hotellrätt
- Idrottsrätt
- Immaterialrätt
- Internationell rätt
- Investeringsrätt
- Jordbruksrätt
- Konkurrensrätt
- Konsumentskydd
- Medicinsk rätt
- Migrationsrätt
- Offentliga upphandlingar
- Pensionsrätt
- Reklamrätt
- Sjölag
- Skatterätt
- Socialrätt
- Straffrätt
- Telekommunikations- och IT-rätt
- Transporträtt
- Tullrätt
- Turisträtt
- Utbildningsrätt
Jag vill låta leverantörerna sänka sina priser i realtid genom en elektronisk auktionsprocess. Hur går det till och vad säger lagstiftningen?
Jag ser ofta att upphandlingsvillkor måste vara proportionerliga. Hur definieras detta och hur undviker jag att gå för långt?
Jag är ny i offentlig sektor. Ser två myndigheter nämnas: Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten. Vem gör vad och vem ska jag vända mig till?
Vår kommunfullmäktige beslutade om besparingar, så vi har inte råd att genomföra planerad anskaffning. Räcker det som sakligt skäl att avbryta?
Jag planerar en upphandling nästa år och har hört att tröskelvärdena för varor och tjänster justeras vartannat år. Vilka aktuella belopp gäller och hur vet jag när förändringar sker?
Jag har annonserat enligt LOU, men fick inga anbud alls. Måste jag göra om upphandlingen eller kan jag direktupphandla i efterhand?
Jag har läst att LOU uppmuntrar att inte ställa för hårda krav så att SME kan konkurrera. Är det ett lagkrav att förenkla?
Jag har sett att man ofta bilägger förfrågningsunderlaget direkt i en elektronisk databas. Är det obligatoriskt för alla upphandlingar?
Jag fattade tilldelningsbeslut och meddelade leverantörerna. När får jag skriva under avtalet?
Vi vill ha en pool av konsulter för IT-support. Är det tillåtet att sluta ramavtal med flera vinnare och sen avropa projekt för projekt?